14 Şubat 2013 Perşembe

Nöroliderlik nedir?


NöroLiderlik nedir? Bütün liderler nereye kayboldu?

Gerekli bilgilendirmeye ulaşan ve  sahip olan herkes meydan okuyor.
Aynen sizin gibi !
Cahil, saf, çalışan, mütevazi müşteri, vatandaş ve seçmen artık geride kaldı.
Herkes meydan okuyor;
Seçmen siyasetçiye,
Siyasetçi devletlere,
Astlar  yöneticilere,
Yöneticiler liderlerlere,
Öğrenciler  profesörlerine,
Hastalar doktorlarına,
Askerler  komutanlarına,
Çocuklar  anne-babalarına,
Kadınlar erkeklere 
ve
müşteriler  şirketlere  meydan okuyor.
Süper bireyselciliğin  grip virüsünden daha hızlı yayıldığı  21. yüzyılda, eğer bir
lider entegre olarak kendi zihnini ,somut olarak beyinini, anlayamaz ise ( sinir bilimcilerin , insanlığın son kalesi" olarak adlandırdığı hatta daha da ileri giderek , ruhun , arayışına geçtikleri bir süreçte bu aydınlatıcı, farkındalık arttırıcı gelişmeleri kendi yaşamlarına adapte edemezler ise yok olmaya mahkum olacaklardır. 

Uyanın ve kahveyi koklayın ! Artık yeni çağ  bir BOLLUK çağı. Dünya tarihi ilk defa  üretim kısıp , çıktıyı azaltarak piyasaları kontrol etme ve inanılmaz karlardan başka bir sürece geçti. 
Rekabet artık her yerde. Bir araştırmacı, danışman olarak , bu geçici başarı başarısızlıkları arttıkça , ya sizde "rekabet geni" yok denecektir. Sizde - Bende rekabet geni yokmuş.... deyip anne babanızın ünlü - Kime çekmiş? sorusunun cevabını ciddi olarak düşünmeye başlarsınız.
Marka bağlılığı kulaklara hoş ama ceplere hiçbir ağırlık sağlamaz hale geldi. Aksine patronların ceplerini hafifletmeye başladı. 
Artık markalarla damgalanmış insan sürüleri azalıyor..
Marka besin zinciri kırılıyor.
Herkes özel olmak , hissetmek ve hissetirilmek istiyor. ( Nasıl olacağını sonra ki yazılarım da değineceğim.). 
İleride "National Geograpy Wild"  aslanların kükreyerek - ve kameranın gözüne bakarak - izlettikleri hayvan pornoları gibi gibi bunları belgeselleştirecektir.
Kredinin her çeşidi ( eski bir bankacı olarak) her bireyin ve kurumun yeni para birimi oldu.
Para bende ama kıroyum , göndermeleri daha yumuşayarak;
- Kredi bende ama kıroluğa devam ediyorum'a döndü.
İleri teknoloji ve değişen zihinler, alışkanlık, davranışlar, seçimler, seçimsizlikler ...yüzünden , SADECE REKABETİN KENDİ SEKTÖRLERİNDEN GELECEĞİNİ  SANAN VE BÜTÜN ENERJİSİNİ BURAYA HARCAYANLAR...
Uyanın ! Ve iflas etmenin kokusunu alın. iCRA MEMURU KAPIYI İKİ KERE ÇALAR.

Neden Nörolider olmalı sorusuna cevap yukarıdaki resimde çok güzel anlatılıyor.
 Arılar, karıncalar..Kraliçe ( Nörolider)  arılar, kraliçe ( Nörolider) karıncalar..
Kendi örgütlenmeleri, çalışkanlıkları,  sıfatları, birde manyetik yön bulma, fotografik bellek özellikleriyle, günlük yaşamlarımızda örnek olan bu dostlarımız yaşam başarılarını ; sürdürülebilir düzenleri, sosyal davranışları, tutumları, görev üstlenmişlikleri ve başarı ile bu bu görevleri yerine getirmelieri ile "örnek" gösterilirler.
Peki şeytanın avukatlığını ( Advocatus Diabolis)  yapalım ; 
- bir gün bu karıncalar veya arılar , bir şekilde internetten, televizyondan, cep telefonlarından,karıncabook'larından, arıbook'larından e- maillerinden, bilgisayar oyunlarından, sürekli reklamlardan " esasında farklı olma adına- kendi doğalarına aykırı davranılabileceği sürekli görüp, - süper bireyselciliğin pompalandığı kendi sosyal? mecralarında... Birden  hepsi "kraliçe" olmak isterlerse ne yapacağız? 
- Ki istiyorlar, siz liderlerinden, yöneticilerinden orada olmayı daha çok hakettiğine inanlar ordusuna karşı yanlızlaşan yöneticiler, liderler... Ne yapıyorsunuz?
Nöroliderlik işte tam bu , ayağını gazdan çekmeden gidilen, süreçte sizlere, adaylara "tamamlayıcı" entegre ve  mutlak bir çözüm olacaktır.
Teşekkürler,
Yavuz BAYRAKTAR
PS. Bugünün sözü; Zihnimiz dolu ama karnımız aç....
www.noroekonomi.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı